Op maandag 2 maart was er in het Wereldmuseum (Superstraat) de aftrap van de projectweken. De titel van de projectweken is ‘Ruimte: verbeter de wereld, begin in je straat’. Ruimte omvat meer dan alleen de kosmos, het heelal. Het gaat ook over de ruimte waarin je woont, leeft, werkt, beweegt en de verbondenheid met die ruimte en de andere mensen, dieren en planten waarmee je de ruimte deelt.

De afsluiting van de projectweken vindt op woensdag 18 maart plaats en zal in het teken staan van onze eigen Wereldwijs Superstraat (Wereldmarkt). De Superstraat staat symbool voor de vele culturen, geloven en levensbeschouwingen die Nederland rijk is.

Tussen 2 en 18 maart zullen er allerlei activiteiten en lessen rondom het thema Ruimte plaatsvinden, zoals lessen over het heelal, een gastles van het Wereld Natuur Fonds, een uitje naar het Verhalenhuis Belvedère, een bezoek aan een mandir (Hindoetempel), een gelukswandeling door de wijk, online-lessen van Greenpeace en nog veel meer.