We hebben voor de tweede keer een online les Wereldburgerschap gevolgd. De eerste ging over de Kracht van Samen. Hartstikke leuk, want er zit een verhaal in, filmpjes en pauzemomentjes zodat je het werkblad kan maken. Het verhaal van Aisja gaat over een meisje dat samen met haar familie heel hard moet werken om te kunnen eten. Ze gaat op reis naar de sultan, om hem te vragen of dit niet beter geregeld kan worden. De sultan krijgt een spiegel voor, hij wist namelijk niet dat een groot deel van zijn volk armoe leed. Hij bidt tot Allah en komt tot inzicht dat hij beter moet luisteren naar zijn mensen. Dan verandert er daarna heel veel in het land, doordat Aisja zo’n dappere wereldburger was. Dus we hebben deze week nagedacht over alle veranderingen die er zijn geweest door het Coronavirus, welke veranderingen vonden we leuk, welke niet, wat willen we behouden? En wat was een probleem voor je? We hebben nu geleerd hoe je kunt OMDENKEN: je gaat je probleem in een paar stappen omzetten naar een kans! Dat is gaaf, ineens is iets helemaal niet meer zo erg omdat er ook een kans in zit! Als je een Krachtbronnen-les doet, dan leer je meer over hoe je goed met elkaar omgaat, wie jij bent en wat je voelt. Je leert meer over verschillende mensen en hun achtergrond, hun geloof en cultuur bijvoorbeeld. En je leert meer over de Nederlandse samenleving: hoe kunnen we goed samenleven? En nu gaan we op pad om ook aan andere mensen te vragen welke veranderingen er voor hen geweest zijn. Een echt interview afnemen, dat is nog helemaal niet zo makkelijk hoor!

Via dit linkje kunt u ook nog meegenieten als u wilt! https://youtu.be/n9Nd3lUOIZw