Tijdens de Kinderboekenweek hadden wij een heel speciale gast, namelijk de wethouder van Onderwijs in Rotterdam: de heer Said Kasmi. Een wethouder bestuurt samen met de burgemeester en andere mensen de gemeente; zij zorgen dat alles goed verloopt. De wethouder heeft voorgelezen aan verschillende groepen en heeft een interview gegeven aan het Wereldwijsjournaal. Daarin vertelde hij dat zijn ouders helaas niet kunnen lezen en schrijven, maar dat hij die kans op school wel heeft gekregen en dat hij daar zeer dankbaar voor is.

 

In de vorige nieuwsbrief hadden wij al aangekondigd dat er per bouw een voorleeswedstrijd zou worden gehouden. Dat is inderdaad zo geschied (geschieden is een ouderwets woord voor gebeuren). Wij hebben de Kinderboekenweek afgesloten met een spannende voorleeswedstrijd. De jury koos drie winnaars! Van de groepen 1, 2 en 3 heeft Safiye Elisa gewonnen, van de groepen 4 en 5 heeft Zara gewonnen en van de groepen 6, 7 en 8 heeft Maysa gewonnen! Zij hebben een boekenbon gekregen, waarmee ze in de kinderboekenwinkel een eigen boek kunnen uitkiezen. Want, lezen is superbelangrijk!