Lekker Fit! School

het lespakket voor een gezonde leefstijl

Lekker Fit!

Wereldwijs Montessori is een Lekker Fit! school. Dit houdt in dat wij deelnemer zijn aan het programma dat Gemeente Rotterdam in 2005 is gestart. Het lekker Fitprogramma heeft als doel een gezonde leefstijl te promoten en het overgewicht onder schoolkinderen terug te dringen. Dit wordt op verschillende manieren gedaan:

Bewegen

De kinderen hebben drie beweegmomenten per week waaronder 2x 60 minuten gymles van een vakleerkracht bewegingsonderwijs, en een keer een kwartier gym op het plein met de eigen meester of juf. Verder is er na schooltijd nog de mogelijkheid om een keer deel te nemen aan een naschoolse sportles van de vakleerkracht.

Voor de groepen 5 t/m 8 worden  diverse sporttoernooien georganiseerd door de gemeente Rotterdam waarbij onze school strijdt tegen andere scholen uit Rotterdam. Verder doen er ieder jaar weer veel kinderen van onze school mee aan de Kidsrun tijdens het marathonweekend van de grote marathon van Rotterdam.

Als school willen wij een actieve leefstijl promoten en onze leerlingen  laten zien en ervaren hoe leuk en belangrijk sport en bewegen is. Bewegen en leren versterken elkaar. Vaker bewegen maakt kinderen niet alleen fitter maar draagt ook bij aan betere leerprestaties.

Gezonde voeding

Op onze school is er extra aandacht voor het belang van gezonde voeding. Zo is er iedere dag een groente of fruitmoment, waarbij er uitsluitend groente of fruit wordt gegeten. Ook zijn wij als school erg trots op het feit dat er onder schooltijd alleen water wordt gedronken uit een eigen Lekker Fit! bidon. Overigens is melk tijdens de lunchpauze ook een optie, maar pakjes sap of frisdrank dus niet.

Ten slotte worden de leerlingen gestimuleerd om zoveel mogelijk gezond of “Lekker Fit’ te trakteren. Bij een feestje hoort een traktatie, maar wij vinden dat dit niet altijd een grote zak snoep hoeft te zijn. De leerlingen die hun best doen voor een creatieve en gezonde traktatie komen met hun foto op de “Wall of Fame” te hangen.

Diëtiste

Ieder jaar wordt bij onze leerlingen de Fitttest afgenomen, waarbij de leerlingen door de diëtiste worden gemeten, gewogen en de buikomvang wordt bepaald. Ook leggen de leerlingen een conditie test af bij de vakleerkracht bewegingsonderwijs.

Mocht het aan de hand van het BMI nodig zijn dan kunnen leerlingen gratis gebruik maken van de diensten van de school diëtiste.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

*Verplicht